18 Ağustos 2013 Pazar

BAŞISTRALYA VE GENOA SARMA SİSTEMİNİN TAMİRİ

17.08.2013
Cumartesi günü Engin'le başıstralyayı ve genoa sarma sistemini söktük. Sarma sisteminin başıstralyaya geçen ray kısmı birbirine vidalanmış birkaç metrelik parçalardan oluşuyor. Bunları ayırdık ve resimde görüldüğü gibi parçaları mazotla temizledik. Böylece sarma sisteminin senelerdir yapılmayan bakımını yapmış olduk. Sarma sisteminin en alt kısmındaki tambur epey pislenmiş olduğundan onu mazotla temizlemek yeterli olmadı. Balata spreyi alıp temizlemeyi deneyeceğiz. Böylece dokunulduğu anda hiç takılmadan dönmesini sağlamak istiyoruz.

Sarma sisteminin en altta kırılan kısmının ayar parçası olduğunu ve aslında rayın içine geçen bu parçada yeterince pay bulunduğunu anladık. Böylece yeni parça almadan tamiratı tamamlayabileceğimiz ortaya çıktı. Buna çok sevindim.

Başıstralya kopmadan önce genoa mandarının takılmasından şüphelenip direk tepesini kontrol etseydim bütün bunları seyirde tehlike yaşamadan önce yapacaktık. Her sene arma kontrolü yapmanın önemini bu şekilde anlamış oldum.

Paslanmaz çelik tel haftaya hazır olduktan sonra sarma sistemiyle birlikte başıstralyayı tekneye takmayı ve arma ayarını yapmayı planlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder