29 Mart 2010 Pazartesi

KALAMIŞ MARİNA’DA BAKIM

23-26.03.2010

Symphony’nin bakımını bu sene Kalamış Marina’da İsmail Usta’ya yaptırdım. Çok memnun kaldım. Tekneyi aldığımdan beri ilk defa bakım işi içime sinerek tamamlandı. Symphony’nin hem üstü hem de su kesiminin altı tertemiz oldu. Zehirli boyası yenilendi ve pervanesine bakım yapıldı.


23.Mart.2010 Salı sabahı 7’de Gürkut ve ben Symphony ile Pendik Marina’dan yola çıktık. Teknenin altı ve pervanesi epey yosun ve kekamoz tuttuğundan hızımız 3,5 deniz milini geçmiyordu. Hava güneşli ve rüzgarsızdı. Çok keyifli bir sabahtı. Yolun uzun süreceğini tahmin ettiğimden güzel bir kahvaltı hazırlamıştım. Biz çay içip simit yerken martılar tepemizde tur atıyordu. Saat dokuzu geçerken Poyraz çıktı. Hemen anayelkeni bastık ve motoru kapattık. Kalamış’a kadar 10-15 knot havada anayelkenle gittik. Sözleştiğimiz gibi saat onbirde çekek havuzundaydık. İsmail Usta ve vinç ekibi bizi bekliyordu. Hemen tekneyi karaya aldık. Tahmin ettiğimiz gibi altı çok kirli çıktı. Symphony’yi çekekte İsmail Usta’ya bırakıp işlerimize döndük.


Üç gün içinde İsmail Usta teknenin sualtı kesimini zımparaladı, macunladı ve iki kat zehirli boya sürdü. Üst kısmını ise yıkadı ve cilaladı. Ayrıca arkadaşımız Engin Sili teknenin pervanesini söktü. Sallanmasını engellemek için bir pul takıp sıktı. Böylece yıllardır ekseninde sallanan pervane sımsıkı yerine oturdu.

26.Mart.2010 Cuma günü öğleden sonra tekneyi almaya geldiğimizde pırıl pırıl olmuştu. Hava açık ama soğuktu. 15-18 knot Poyraz esiyordu. Dolunay ve Gürkut ile birlikte termal içliklerimizi, kat kat polarlarımızı ve su geçirmez yelken kıyafetlerimizi giyindik. İsmail Usta tekneyi indirmemizin şerefine bir şişe şarap açtı. Saat altıda Symphony Kalamış Marina’da suya indi. Yakıt almak için istasyona yanaştık ancak kapalıydı. Marinadan çıkıp yelkenleri bastık ve yola koyulduk. Tekne adeta uçuyordu. Apaz ve orsa arası değişen son derece keyifli bir seyirle iki saat sonra Pendik Marina’ya bağlandık.

(İsmail Usta'nın telefon numarası: 0532 2124939)

3 yorum:

  1. Merhaba. Symphony gercekten cok guzel gorunuyor. Ben de ahsap tekneme bakim yaptirmak icin bir usta ararken sizin blogunuzu gordum. Ismail Usta'ya nasil ulasabiliriz? Hangi atolye'de yapiyor tamiratlari? Ilginiz icin simdiden tesekkurler. Can

    YanıtlaSil
  2. Zehirli ve borda bakım fiyatı konusunda güncel bilgiye sahip misiniz acaba? Teşekkürler...

    YanıtlaSil