16 Mayıs 2012 Çarşamba

İSMAİL USTA İLE YALOVA SETUR MARİNA’DA BAKIM

S/Y Resif

5-12.05.2012

Mayıs ayının başında Resif ve Symphony’yi zehirli boyalarını yenilemek ve genel bakım yapmak için Yalova’da karaya çektik. Yalova’daki Setur marina İstanbul’dakilere oranla küçük ve sakin bir tesis. Pendik marinanın kalabalık ve karmaşasından sonra Yalova’nın keyifli ortamı bizim çok hoşumuza gitti.

S/Y Symphony
5 Mayıs Cumartesi günü hava durgun olduğundan Pendik’ten Yalova’ya motorla yaklaşık iki buçuk saatte gittik. Tekneleri bağlayıp ertesi sabah karaya çekmek için hazırlıklara başladık. Pazar sabahı İsmail Usta Kalamış’tan kendi yelkenlisi ile geldi ve karaya çıkmak üzere havuza girdi. Gezer vinç sırayla üç tekneyi çekek sahasına aldı. İnsan tekne yavaş yavaş sudan çıkarken altında ne sürprizler olabileceğini heyecanla bekliyor. Neyse ki bizim teknelerin altı oldukça temizdi. Sadece S-drive motorun kuyruk kısmının tamamen midye ile kaplanmış olması beni şaşırttı.
İsmail Usta ve midyeler
Ertesi haftasonu Resif ve Symphony’yi suya indirdik. Hava 12-15knot Lodos esiyordu. Marinadan çıkınca yelken bastık. İsmail Usta’nın sayesinde temizlenmiş ve pırıl pırıl boyanmış olan teknelerimiz orsa seyirde kayar gibi gidiyordu. Seyir o kadar keyifliydi ki yol uzasın diye rotayı Pendik yerine Adalar’a çevirdik. Lodos hava bizi Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nun önlerine kadar getirdikten sonra hafifledi. Yelkenleri indirip motoru çalıştırdıktan sonra Poyraz’dan 20-22knot rüzgar başladı. Kısa süre sonra Pendik marinaya girip bağlandık.
S/Y Symphony

S/Y Resif

Marmara’da bakım yaptırmayı düşünenler için Yalova marinayı hem hizmet hem fiyat açısından tavsiye ederim. Çekek sahasında karşılaştığımız birçok yabancı yelkencinin bu marinayı keşfetmiş olması bizi şaşırtmadı.

Yalova Setur Marina: 0226 813 1919  

İsmail Usta: 0532 212 4939

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder