5 Mart 2012 Pazartesi

VERBIER, İSVİÇRE - ALPLERDE KAYAK



22-28.02.2012
Bembeyaz karlarla kaplı Alp dağlarının zirveleri benim için çocukluktan beri bir hayal alemi olmuştur. Herhalde Heidi’yi seyreden her çocuk için durum böyledir. Dağlarda bir kulübede yaşamak, çayırlarda, ağaçların arasında koşuşturmak, ateşte peynir kızartıp yemek, St Bernard köpekleriyle oynamak… İşte Alplerdeki hayat…  


İsviçre’nin Fransa sınırına yakın bölgesinde bir dağ köyü olan Verbier’de beş gün kayak yaptık. Kaldığımız küçücük ama kullanışlı ev Heidi’ninkini bize aratmadı. Özellikle yükseklerde, dağ yamaçlarında veya ormanın içinde gittiğimiz lokantaların ortamları ve yemekleri çok hoşumuza gitti.


Çıktığımız en yüksek dağ olan Mont Fort’dan (3330m) manzara etkileyiciydi. Mont Blanc (4792m) dahil Avrupa’nın en yüksek dağlarının zirvelerini ve aralarını kaplayan buzulları gördük. Son günümde aslında iniş pisti olmayan, önceden gelenlerin izlerini takip ederek aşağı kayılan 3002m’lik Mt Gelée’ye (aramızdaki adıyla Mon Jöle) çıktık. Teleferiğe binmeden önce sık sık dağın inişinin tehlikeli olduğu konusunda uyarılar vardı. Teleferik bizi dağın zirvesindeki kayalığa bıraktığında buz yamaçta kayakları takmak bile zor oldu. Ancak iniş son derece keyifliydi.
Her sene en az bir kez dağlara gitmek, dünyayı tepeden görmek, zirveleri ve buzulları hatırlamak, insanın hayatını perspektife oturtması için bence mutlaka gerekiyor.  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder