24 Ocak 2011 Pazartesi

ALARGADA YAĞMUR ALTINDA KEYİF

22.01.2011


Durgun ve açık havada güneş battıktan sonra kısa süreliğine marinadan çıkıp yarım saat kadar açıldık. Motoru durdurduk. Yağmur serpiştirmeye başladı. Biraz sonra damlalar sıklaştı. Karanlıkta denizin ortasında yağmurun altında şehrin ışıklarını seyrettik. Yakınımızdan balık kovalayan birkaç balıkçı teknesi geçti. Balık bulucular yüzünden olsa gerek; balık sürüsünün peşindeki avcı balıklar gibi sürekli sancak-iskele rota değiştirerek gidiyorlardı. Bir süre sonra, fazla ıslanmadan, marinaya dönüp bağlandık.

2 yorum:

  1. Merhaba, S/Y Symphony blog unuzu yeni okudum. Ellerinize saglik.

    Bizim de bir 47 ft 1 yasinda bir teknemiz var. Ayni zamanda Istanbul'da IRC 2 sinifinda bir takimda yarismaktayim.

    Yazdiklariniz ile ilgili, bir kac sey dikkatimi cekti.

    1. Teknenizde pervane ve govde altinda cok kekamoz ve midye gorundugunu yazmissiniz. Kullandiginiz zehirli boya hangi marka? Bir dahaki sefere zimparadan sonra 2 kat epoxy astar, sonra 3 kat zehirli boya cekip, 1 gun kuru bekletip o sekilde suya indirirseniz belki bu problem azalabilir. Turkiye'de yat sahibi olup halen kurtulus savasi mantalitesinde olanlar var, 2 kat zehirli yeterli olmuyor. Istanbul'un denizi fiber icin en kotu denizlerden biri.

    2. Pervaneyi katlanabilir alirsaniz kendi kendini hareketleriyle temizleyebilir diye dusunuyorum. Tekne 31.7 First oldugundan yaris tipi Beneteau larda bu feasible olabilir belki? Yelken seyrine gecince tornistan a takildiginda su akisiyla yaprak gibi kapanip kendini temizleyebilir. Genellikle motorlarin 3 sabit veya 4 kanatli katlanabilen pervane cesitleri oluyor.

    3. Nisos Leros, Nisidha Lipsoi ve Arkhoi de cok guzel, tavsiye.

    Iyi ve guvenli seyirler diliyorum, Murat

    YanıtlaSil
  2. Murat Bey,

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler...

    Teknemin pervanesi katlanır cins ve Awlgrip (International) marka zehirli boya kullanıyorum ama kışın tekne fazla hareket etmediğinde mutlaka kekamoz ve midye tutuyor. Yazın ise her haftasonu seyre çıktığımız için teknenin altı temiz kalıyor.

    Bahsettiğiniz adaları en kısa zamanda ziyaret etmek isterim.

    Aylin

    YanıtlaSil