18 Ekim 2010 Pazartesi

PORT SEDEF’TE PERVANE TEMİZLİĞİ

17.10.2010


Pazar günü Dolunay’la marinaya geldiğimizde hava durgun ve ılıktı. Çok hafif esen Lodos bizi ümitlendirdiği için genoayı bastık ama malesef marinadan çıkar çıkmaz hava tamamen durdu. Motorla Port Sedef’e gittik. Tonoza bağlanır bağlanmaz denize atladık. Hava Ekim ayı için inanılmaz derecede sıcaktı.


Teknenin pervanesi kekamoz bağlamış olduğundan hızı çok azalmıştı. Ayrıca tornistanda manevra kabiliyeti bozulmuştu. Fırsatı değerlendirip pervaneyi temizlemeye karar verdim. Elimde iş eldivenleri ve paslı bir spatula ile teknenin altına dalıp çıkarak pervaneyi kazımaya çalıştım. Epey zor bir iş… İnsan bir nefeste ancak birkaç kere kazıyabiliyor. Pervane ise epey pislik bağlamış.

On beş dakika sonra yeterince uğraştığıma karar verip sudan çıktım. Güneşte kuruyup keyif yaptıktan sonra hava serinlemeye başlayınca tonozdan ayrılıp motorla marinaya döndük. Pervaneyi tam temizleyememiş olmama rağmen teknenin hızı fark edilir şekilde arttı. Ayrıca marinada bağlanırken teknenin manevra kabiliyetinin tekrar eskisi gibi olduğunu hissettim. Kısacası yorulmama değdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder