23 Kasım 2010 Salı

MARİNTÜRK’TE YAPILAN BOAT SHOW'DA BAŞIMIZA GELENLER

23.11.2010

Her yıl Boatshow’dan bir ay önce Pendik Marintürk’teki tekne sahipleri için sıkıntılı dönem başlıyor. Marina ofisi, fuarda sergilenecek teknelere yer açmak için önlerde bağlı teknelerin gerideki pontonlara alınacağını sahiplerine bildiriyor. Ancak marina oldukça dolu olduğu için sadece birkaç palamar botuyla hepsinin yerini değiştirmek mümkün olmuyor. Bu yüzden tekne sahipleri pek palamar desteği alamadan teknelerinin yerlerini kendileri değiştiriyorlar. Tabii tek başına tonoz halatını çıkarmak, yeni tonoza takmak, koltuk halatlarını çıkarıp yeni yere almak, hepsini yeniden ayarlamak çok zor oluyor. Biz Symphony, Resif ve Ecemiz teknelerinin yerini hep beraber değiştirdik ve gidiş – dönüş birer günümüzü aldı.

Fuardan önce ve sonra çektiğimiz sıkıntının yanında fuar sırasında teknelere ulaşmak ve yelken yapmak da problem oldu. Öncelikle marinadaki otoparkta tekne sahiplerine yer ayrılmadığından otoparkta yer bulmak imkansız. Diyelim ki fuar kalabalığına rağmen teknenize ulaştınız ve yelken yapmaya karar verdiniz. Palamar botlarının hepsi meşgul olduğundan hizmet almak için saatlerce beklemeniz lazım. Ayrıca sıra size geldiğinde palamarlar yorgunluktan işlerini yapamaz halde oluyorlar. Diyelim ki bu engeli de aştınız ve tekneyle pontondan ayrıldınız. Fuarda sergilenen teknelerin gelişigüzel bağladıkları, bir pontondan diğerine gerili ve çıkışı boydan boya kapatan halatlara takılmadan nasıl geçeceksiniz? İşte bütün mesele bu… (Gerçekten başımıza geldi!)

1 Kasım 2010 Pazartesi

EKİM AYINDA KALPAZANKAYA

24.10.2010
Güneşli ve hafif Poyraz havada Dolunay ve Duygu ile birlikte marinadan çıktık ve yelken bastık. Burgazada Kalpazankaya yönünde ilerlerken rüzgarın geniş apaz gelmesinden faydalanarak balon açtık. Havanın iyice hafiflemesine rağmen balonla iki saatte Burgazada’nın güneyine indik ve Kalpazankaya önünde tonoza bağlandık. Kıyıya çıkıp lüfer ve çikolatalı sufle yedik. Güneşi batırdıktan sonra sertleşen Poyraz'la adaların arasından çıkıp Pendik’e döndük.